KONG voor hondenKING KONG voor honden

De KONG
Ideeën voor gebruik


honden


De standaard KONG, de Dental KONG en de KING KONG kunnen op twee manieren worden gebruikt als speeltje voor uw hond:

  1. Ongevuld is de KONG een leuk speeltje om mee te gooien, om op te knagen en het te apporteren. Door zijn bijzondere vorm en het materiaal stuitert de KONG anders dan een bal. Doordat de KONG onverwachte kanten op springt als er mee gegooid wordt vinden de meeste honden de KONG een geweldig speeltje om samen met de baas mee te spelen.

  2. Gevuld met lekkers is de KONG het ideale speeltje voor een hond die zich een tijdje alleen moet vermaken. De KONG kan op die manier een soort van bezigheidstherapie vormen - ideaal voor een hond die een tijdje alleen thuis is, maar ook ter algemeen vermaak en mentale stimulatie. Regelmatig een gevulde KONG leegpeuzelen helpt om verveling tegen te gaan.


Afhankelijk van uw bedoeling en de vaardigheid van uw hond kunt u de KONG zo vullen dat het gemakkelijk of juist moeilijk is het lekkers te bemachtigen. Als de KONG een nieuw speeltje is voor uw hond kunt u het beste eerst gemakkelijk beginnen en daarna de moeilijkheidsgraad opvoeren. Hoe meer het lekkers is aangestampt in de KONG en/of plakt aan de binnenkant van de KONG, hoe moeilijker de inhoud is te bemachtigen voor uw hond. Plakkerig maken van een mengsel (zie onder) lukt het best door leverpastei/smeerworst, gesmolten (jonge) kaas of een beetje hondenvoer uit blik toe te voegen. Zorg dat de KONG voordat u hem vult goed is schoongemaakt.

Ideeën voor het vullen van een KONG:
  • Hondenbrokken, het voer dat uw hond gewoonlijk eet (al dan niet gemengd met onderstaande ingrediënten)

  • Mengsels van gekookte rijst en/of brood, voor de hond geschikt vlees en/of groenten en/of fruit (alles ongekruid)

  • Ongekruide gekookte pasta (macaroni, bami etc. - met mate voeren) met vlees en/of groenten en/of beetje hondenvoer uit blik etc.

  • Leverpastei aan de binnenkant van de KONG smeren

  • Beetje jonge kaas door een mengsel roeren, even in de magnetron zodat de kaas smelt (voldoende laten afkoelen). De gesmolten kaas maakt het mengsel plakkerig, waardoor de lekkere hap moeilijker te bemachtigen is. De KONGs zijn magnetron-bestendig!

  • Bevroren KONG - ideaal voor warme dagen en voor pups die last hebben van hun wisselende gebit. Dicht het kleinste (onderste) gaatje van de KONG zo goed mogelijk met bijv. een plakje(jonge) kaas of smeer het dicht met bijv. leverpastei. Zet de KONG in een beker of bakje zodat hij rechtop blijft staan (grote vulgat boven). Vul de KONG met een min of meer vloeibaar mengsel. Gebruik bijv. bouillon, of karnemelk. Zet de KONG in de vriezer (in de beker om evt. lekkage op te vangen) en serveer de KONG ijs- en ijskoud… (let op: spoel de bevroren KONG eerst even af onder de kraan, om te voorkomen dat de tong van uw hond aan de buitenkant van de bevroren kong vastplakt!)

  • KONG aan een touw - voor gevorderde honden. Neem een stuk touw en peuter een uiteinde hiervan door het kleinste gaatje van de KONG. Leg er een knoop in, zodat de KONG nu aan een touw bungelt. Vul de KONG en hang deze zo op dat hij voldoende binnen uw hond's bereik is, maar niet kan worden vastgeklemd tussen de poten van uw liggende hond.

  • Een KONG aan een touw, vastgebonden in de bench en gevuld met lekkers, is een handig hulpmiddel bij Bench Training ! Hierbij hoeft de moeilijkheidsgraad niet hoog te zijn, het touw dient hier slechts om ervoor te zorgen dat de KONG niet kan worden meegenomen door uw hond, uit de (openstaande) bench.


Er zijn veel soorten KONGs; sommige zijn geschikt om te vullen met lekkers, andere niet. Lees deze informatie om de verschillende soorten KONGs en hun mogelijkheden te vergelijken.

Meer recepten en heel veel informatie over het gebruik en de voordelen van een KONG, kunt u lezen op de (Engelstalige) website "The World of KONG".

honden KONG

"Nikita" met een KING KONG, © fam. Van DiemenOverzicht soorten en prijzen KONG's (kiest u bij twijfel voor de grotere maat, in verband met de veiligheid voor de hond!):

Standaard KONG klein (bijv. Chihuahua, dwergrassen)
€ 6,50
Standaard KONG medium (kleine honden, bijv. Jack Russell, Franse Bulldog)
€ 8,95
Standaard KONG groot (middelgrote honden, bijv. Cocker Spaniel)
€ 11,40
Standaard KONG extra groot (grote honden, bijv. Duitse Herder, Labrador)
€ 17,95
Standaard KONG gigant (zeer grote honden, bijv. Sint Bernard, Duitse Dog)
€ 21,20
KING KONG groot (voor de "slopers" onder de honden)
€ 12,25
KING KONG extra groot (voor "slopers", KING KONG van extra groot formaat)
€ 18,75
KING KONG gigant (voor "slopers", KING KONG van super groot formaat)
€ 21,95
Dental KONG small met flostouw (kleine honden)
€ 12,25
Dental KONG medium met flostouw (kleine en middelgrote honden)
€ 15,50
Dental KONG extra large (grote honden)
€ 18,60
KONG Sport'n Dog large
€ 13,05
KONG Sport'n Dog extra large
€ 17,95
KONG Biscuit Ball Small
€ 10,60
KONG Biscuit Ball large
€ 16,30


honden


Wanneer u op deze pagina kwam vanuit onze winkel, dan kunt u dit venster sluiten om terug te keren naar de winkel / het bestelformulier.

U kunt ook naar onze winkel gaan om dit artikel te kopen. of om te zoeken naar andere artikelen voor en over honden!

Click hier om naar onze algemene informatie-pagina over KONGs voor honden te gaan (beschrijving van soorten KONGs).

Door onderstaand op de knop "home" te clicken, gaat u naar de indexpagina van Hondenschool en Adviescentrum 't HOS.


honden winkels


Home

Naar 't HOS Hoofdmenu !

Winkelen

Naar de HOS Hondenwinkel !


honden winkelen